Haber

Fadıl Akgündüz’ün “nitelikli dolandırıcılık” davasına devam edildi

Aralarında Fadıl Akgündüz ve yakınlarının da bulunduğu 10 sanığın “Caprice Gold” ve “Caprice Maldives” isimli gayrimenkul projelerinde 614 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Akgündüz’ün yeğeni, tutuklu sanık Mehmet Salih Obut ile çok sayıda müşteki ve avukat katıldı. Tutuklu sanık Fadıl Akgündüz, Ses ve Görüntü Bilgi Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Duruşmada konuşan Fadıl Akgündüz, 2013 yılında dershanelerin kapatılma sürecinde FETÖ’cülerin kendilerinden haraç talebinde bulunduğunu, reddedince örgütün kendilerine yönelik kara propaganda başlattığını savundu.

Yargı sürecinde müvekkillere rehberlik eden derneğin FETÖ ile ilgili medyanın desteğiyle kurulduğunu belirten Akgündüz, “Paralel medyada çıkan haberlerle davayı yönlendirmeye çalıştılar. Yurt dışında olmama rağmen geldim. O zaman ve ardından tutuklandı. Tutuklanacağımı biliyorlardı. Aynı şekilde duruşmadan önceki son oturum da sosyal medyaydı. Medyada tutuklanacağım yaygarası çıktı ve tutuklandım.” sözünü kullandı.

Sanık Akgündüz, Maldivler Projesi için toplanan paranın yaklaşık 27 milyon lirasının iade edildiğini belirtti.

Dava konusunun hukuki bir uyuşmazlık olduğunu öne süren Akgündüz, bu sürecin tamamlanmasıyla müştekilerin mağduriyetlerinden kurtulacağını kaydetti. Sanık Akgündüz, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Duruşmada söz alan sanık Mehmet Salih Obut, imza yetkisi olduğu için davaya dahil edildiğini, müştekilerin sorunlarını çözmekten büyük memnuniyet duyacağını belirtti. Sanık Obut, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Şikayetçinin avukatları da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek sanık Fadıl Akgündüz’ün tutukluluk halinin devamını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut’un tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Avniye Obut ve İbrahim Obut hakkındaki tutuklama kararlarının devamına karar veren heyet, ifadesi alınmayan müştekilere evrakın ayrılmasına karar verdi.

Taraflara mütalaalarını savunmaları için süre tanıyan heyet, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Hatalar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Caprice Gold Bayrampaşa ön ödemeli devre mülk ve Caprice Gold Maldives ön ödemeli devre mülk projeleri kapsamında 349 kişiden para tahsil edildiği ancak sözleşme kararlarının alınmadığı belirtildi. yerine getirilmiştir.

Her iki projenin de tamamlanmadığı, müşterilerin mağdur edildiği ve paralarının iade edilmediği belirtilen iddianamede, sanıkların 349 müşteki hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 698’den 2 bin 443 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. .

Bu iddianame dışında sanıklar istikametinde birden fazla iddianame hazırlanmış ve bire bir işlem bu dava ile birleştirilmiştir. Birleştirilen belgelerle davadaki sanık sayısı 10’a, mağdur sayısı ise 614’e yükseldi.

Akgündüz tutuklandı

Davanın 27 Ocak’ta görülen duruşmasında esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, Fadıl Akgündüz’ün “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 1842’den 6 bin 140 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Sanıklardan Mehmet Salih Obut için aynı suçtan 1803 yıldan 6,10 yıla kadar hapis cezası talep edilen mütalaada, sanıklardan Avniye Obut ve İbrahim Obut için 1800 yıldan 6 bin yıla kadar hapis cezası istendi. sanıklar

Mahkeme, sanıklar Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut’un, istenen cezaların üst sınırını ve firar şüphelerini göz önünde bulundurarak tutuklanmasına, Avniye Obut ve İbrahim Obut hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

kirkagac-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu