İşçiler siyanürlü toprağın altına gömülürken Anagold bir ‘çalışan aranıyor’ ilanı yayınladı.
İSTANBUL –Erzincan İliç’te yaşanan maden faciasının ardından resmi açıklamaya göre siyanürlü toprak yığınının (sızıntı) altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor. Milyonlarca metreküplük liç yığınında çalışmalar devam ederken Anagold firması, kalite denetçileri ve numune alma alanları da dahil olmak üzere toplam 8 ünite için yaklaşık 8 saat önce iş başvurusu almaya başladı. İlana şu ana kadar 12 kişi başvurdu.
‘İNSANA ÖNEM VEREN ŞİRKET KÜLTÜRÜ’
Bugün Linkedln hesabında iş ilanı yayınlayan Anagold Madencilik A.Ş., sızıntı bölgesindeki çökmenin ardından tüm faaliyetlerin durdurulduğunu duyurdu.
“İnsanı önemseyen şirket kültürü”nün vurgulandığı ilanda şu ifadeler kullanıldı: “Dünya çapında hızla büyüyen altın madenciliği ve malzemeleri şirketimiz Anagold Madencilik’e Maden Jeologu arıyoruz. Sizlere sunacağımız hizmetler:
– İnsanı önemseyen bir şirket kültürü
– Dünyanın en ayrıcalıklı tesislerinden birinde altın madeni bölümünde çalışmak
– Hem kişisel hem de mesleki gelişim için mükemmel öğrenme deneyimi ve fırsatları
– Şirket desteği, konaklama ve diğer avantajlar/ayrıcalıklar
UYARILARA RAĞMEN MADENCİLİK FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR
Çöpler Altın Madeni’ne karşı 2010 yılından bu yana mücadele veren köylüler, çevreciler ve meslek kuruluşları Anagold’un bölgedeki faaliyetlerinin durdurulmasını talep ediyor.
Madenin sınırlarının genişletilmesi için yapılan başvurulara yanıt olarak TMMOB, açtığı davalarda madenin yıkanma alanında çökme ve çevre felaketi olabileceği uyarısında bulunmuştu.
İtirazlara rağmen Çöpler Altın Madeni’ne 3 kat kapasite artışının, Murat Kurum’un Çevre ve Şehircilik Bakanı iken onaylandığı, Kurumun madenle ilgili teklife “ÇED kararı geldi” diyerek yanıt verdiği ortaya çıktı. Gerekli değerlendirmeler sonucunda yapılmıştır.”
Madene ÇED raporunu sunan SRK Danışmanlık yönetim kurulu üyesi Ahmet Oğuz Öztürk’ün daha sonra Anagold şirketinin müdürlüğüne getirildiği anlaşıldı.